Sposób przygotowania:
Serniczek malinowo-czekoladowy
Najpierw zaczynamy od ułożenia lekko nasączonych biszkoptów na dnie formy wyłożonej folią. Masa czekoladowa: użyłam ręcznego blendera - miksujemy ser ze śmietaną i cukrem, dodajemy roztopioną nad parą i ostudzoną czekoladę i miksujemy razem. Żelatynę rozpuszczamy najpierw w niewielkiej ilości ciepłej wody do spęcznienia, a potem zalewamy odrobiną gorącej wody. Mieszamy i dodajemy do masy i miksujemy dokładnie.
Wylewamy masę na biszkopty i wstawiamy do lodówki na czas przygotowania masy malinowej. Masa malinowa: użyłam ręcznego blendera - miksujemy jogurt z malinami, dosładzamy cukrem pudrem i dalej blendujemy. Żelatynę rozpuszczamy (j.w.) i dodajemy do masy i miksujemy.
Wylewamy na masę czekoladową. W zastygającej układamy maliny i wkładamy do lodówki do stężenia. W tym czasie przygotowujemy krem miksując wszystkie składniki i schładzając masę. Nakładamy na wierzch za pomocą rękawa z końcówką i posypujemy startą czekoladą.
Wylewamy masę na biszkopty i wstawiamy do lodówki na czas przygotowania masy malinowej. Masa malinowa: użyłam ręcznego blendera - miksujemy jogurt z malinami, dosładzamy cukrem pudrem i dalej blendujemy. Żelatynę rozpuszczamy (j.w.) i dodajemy do masy i miksujemy.
Wylewamy na masę czekoladową. W zastygającej układamy maliny i wkładamy do lodówki do stężenia. W tym czasie przygotowujemy krem miksując wszystkie składniki i schładzając masę. Nakładamy na wierzch za pomocą rękawa z końcówką i posypujemy startą czekoladą.
edytaha
Dajesz serek 125 g, czy 200 g?
zufikowo
edytaha
Dzięki :)