Sposób przygotowania:
Sernik czekoladowy gotowany
Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być w domowej temperaturze. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Masło wraz z cukrem rozpuszczamy w dużym garnku. Dodajemy 1 kg sera. Mieszamy, ale nie gotujemy. Dodajemy jajka wcześniej nieco rozbełtane. Mieszamy. Dodajemy kakao i rozpuszczoną czekoladę. W kubeczku z mlekiem rozpuszczamy budynie. Dodajemy do masy serowej. Mieszamy do zagotowania. Odstawiamy z ognia. Lekko studzimy.
Tortownicę wykładamy herbatnikami. Na herbatnikach układamy masę serową. Studzimy. Chłodzimy w lodówce.
Zimną śmietanę miksujemy. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Masę układam na wierzchu sernika.
Tortownicę wykładamy herbatnikami. Na herbatnikach układamy masę serową. Studzimy. Chłodzimy w lodówce.
Zimną śmietanę miksujemy. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Masę układam na wierzchu sernika.