Sposób przygotowania:
Serniczek z brzoskwiniami i migdałami
1) Do miski wrzucamy połowę twarogu i wsypujemy cukier wanilinowy i proszek do pieczenia.
2) Następnie wbijamy jajko, wsypujemy cukier i wszystko razem łączymy.
3) Dodajemy drugą połowę twarogu i wlewamy mleko, łączymy.
4) Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy.
5) Do dwóch o średnicy 19 cm kokilek lub czterech mniejszych nakładamy masę.
6) Brzoskwinie kroimy na cząstki lub według uznania i układamy na masę.
7) Posypujemy migdałami i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 15 minut.
2) Następnie wbijamy jajko, wsypujemy cukier i wszystko razem łączymy.
3) Dodajemy drugą połowę twarogu i wlewamy mleko, łączymy.
4) Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy.
5) Do dwóch o średnicy 19 cm kokilek lub czterech mniejszych nakładamy masę.
6) Brzoskwinie kroimy na cząstki lub według uznania i układamy na masę.
7) Posypujemy migdałami i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 15 minut.