Sposób przygotowania:
Lane pączki krówkowe bez drożdży
1) Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajka, zasypujemy cukrem i cukrem wanilinowym.
2) Następnie dodajemy proszek do pieczenia i jogurty o smaku krówki.
3) Wszystko razem łączymy i wlewamy mleko, mieszamy.
Masa powinna być gęsta i klejąca, dlatego pączki będziemy nakładać łyżką.
4) Rozgrzewamy olej na patelni.
5) Na rozgrzany tłuszcz nakładamy masę, formując pączki.
6) Przewracamy co chwilę na drugą stronę.
7) Usmażone pączki przekładamy na papierowy ręcznik kuchenny.
8) Pączki smarujemy z jednej strony masłem orzechowym i posypujemy migdałami, podajemy.
2) Następnie dodajemy proszek do pieczenia i jogurty o smaku krówki.
3) Wszystko razem łączymy i wlewamy mleko, mieszamy.
Masa powinna być gęsta i klejąca, dlatego pączki będziemy nakładać łyżką.
4) Rozgrzewamy olej na patelni.
5) Na rozgrzany tłuszcz nakładamy masę, formując pączki.
6) Przewracamy co chwilę na drugą stronę.
7) Usmażone pączki przekładamy na papierowy ręcznik kuchenny.
8) Pączki smarujemy z jednej strony masłem orzechowym i posypujemy migdałami, podajemy.