Sposób przygotowania:
Truskawkowy sernik na zimnoETAP 1:
Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć okrągłe biszkopty. 2 galaretki truskawkowe rozpuścić w 400 ml gorącej wody i wystudzić. Zimne zmiksować z jogurtem naturalnym i serkiem waniliowym.
Masę wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki do stężenia. Truskawki mrożone wsypać do garnka i zagotować.
Następnie zmiksować blenderem na mus i wymieszać z jednym proszkiem galaretki truskawkowej. Wystudzić i wyłożyć na ciasto. Wstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę z pianką rozpuścić wg instrukcji na opakowaniu i wystudzić. Zimną przelać na ciasto.
Ciasto ponownie schłodzić w lodówce żeby galaretka stężała.