tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Serniczek z brzoskwiniami i migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki i bardzo łatwy w przygotowaniu serniczek z brzoskwiniami z migdałami. Wystarczy 15 minut i gotowe.

Serniczek z brzoskwiniami i migdałami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Serniczek z brzoskwiniami i migdałami

Na serniczki

  • 400 g twarogu chudego
  • 50 ml mleka
  • 8 g cukru wanilinowego
  • 4 łyżki cukru
  • 25 g wiórków kokosowych
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 20 migdałów

Sposób przygotowania:

Serniczek z brzoskwiniami i migdałami
1) Do miski wrzucamy połowę twarogu i wsypujemy cukier wanilinowy i proszek do pieczenia.

2) Następnie wbijamy jajko, wsypujemy cukier i wszystko razem łączymy.

3) Dodajemy drugą połowę twarogu i wlewamy mleko, łączymy.

4) Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy.

5) Do dwóch o średnicy 19 cm kokilek lub czterech mniejszych nakładamy masę.

6) Brzoskwinie kroimy na cząstki lub według uznania i układamy na masę.

7) Posypujemy migdałami i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 15 minut.
Serniczek z brzoskwiniami i migdałami
Następnie wbijamy jajko, wsypujemy cukier i wszystko razem łączymy.
Serniczek z brzoskwiniami i migdałami
Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy.
Serniczek z brzoskwiniami i migdałami
Do dwóch o średnicy 19 cm kokilek lub czterech mniejszych nakładamy masę.
Serniczek z brzoskwiniami i migdałami
Brzoskwinie kroimy na cząstki lub według uznania i układamy na masę.
Serniczek z brzoskwiniami i migdałami
Posypujemy migdałami i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 15 minut.