jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Serniczek z morelami na spodzie ryżowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Ekspresowe serniczki na spodzie ryżowym.

Serniczek z morelami na spodzie ryżowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Serniczek z morelami na spodzie ryżowym

 

  • Na 4 porcje:
  • 4 wafle ryżowe lub kukurydziane extra cieńkie GOOD FOOD
  • 20 dag twarożku
  • 1 jajo
  • bułka tarta do podsypania
  • 2 łyzki glukozy (lub cukru pudru)
  • 1 kiwi do dekoracji

Sposób przygotowania:

Serniczek z morelami na spodzie ryżowym
Jajo ucieramy z glukozą lub cukrem pudrem, dodajemy zmielony twarożek. Na wyłożoną papierem formę rozsypujemy 4 placuszki bułki tartej na które nakładamy placuszki masy serowej. Kazdy placek dekorujemy morelami. Zapiekamy ok 15 mni w średniej temperaturze. Upeczone serniczki zsuwamy na wafle, podajemy udekorowane plasterkami kiwi.
Serniczek z morelami na spodzie ryżowym

Tagi:

tarta