Sposób przygotowania:
Sernik z bezą na kruchym cieście
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, wałkujemy na posypanej mąką stolnicy, wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm, nakłuwamy widelcem i posypujemy bułką tartą. Na czas przygotowania pozostałych składników ciasto wkładamy do lodówki.
2. Składniki na masę serową przekładamy do miski i dokładnie miksujemy, następnie wylewamy na kruche ciasto ( masa jest dość rzadka ).
3. Sernik pieczemy około 60 minut w temperaturze 170 stopni do lekkiego zrumienienia.
4. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Następnie pianę wykładamy na sernik i zapiekamy tak około 10-15 minut, aż będzie z wierzchu zrumieniona.
5. Upieczony sernik studzimy. Sernik najlepiej studzić całą noc.
Rady: Do odmierzania składników użyłam szklanki o pojemności 250 ml.
2. Składniki na masę serową przekładamy do miski i dokładnie miksujemy, następnie wylewamy na kruche ciasto ( masa jest dość rzadka ).
3. Sernik pieczemy około 60 minut w temperaturze 170 stopni do lekkiego zrumienienia.
4. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Następnie pianę wykładamy na sernik i zapiekamy tak około 10-15 minut, aż będzie z wierzchu zrumieniona.
5. Upieczony sernik studzimy. Sernik najlepiej studzić całą noc.
Rady: Do odmierzania składników użyłam szklanki o pojemności 250 ml.
Czekoladka 2
Babeczka35
Super, to polecam upiec. Sama upiekę i wymienię zdjęcia :)