Sposób przygotowania:
Serniczki w skorupkach
Skorupki po jajkach użytych do pieczenia innych ciast umyć, włożyć do rondelka, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować ok. 5-10 minut. Odcedzić i ostudzić.
Ser przełożyć do miski, dodać cukier, cukier waniliowy i śmietankę, zmiksować blenderem na gładką masę.
Gdyby masa serowa była bardzo rzadka, można dodać namoczoną w 2 łyżkach wody żelatynę i podgrzaną do jej rozpuszczenia (ja nie dodawałam bo miałam twardy ser).
Gotową masę serową przełożyć łyżeczką do skorupek. W środek ułożyć ok. pół łyżeczki dżemu w kolorze żółtym (ja dałam brzoskwiniowy).
Ser przełożyć do miski, dodać cukier, cukier waniliowy i śmietankę, zmiksować blenderem na gładką masę.
Gdyby masa serowa była bardzo rzadka, można dodać namoczoną w 2 łyżkach wody żelatynę i podgrzaną do jej rozpuszczenia (ja nie dodawałam bo miałam twardy ser).
Gotową masę serową przełożyć łyżeczką do skorupek. W środek ułożyć ok. pół łyżeczki dżemu w kolorze żółtym (ja dałam brzoskwiniowy).
SylaUla