Sposób przygotowania:
Sernik bez pieczenia - idealny na Boże NarodzenieWykonanie:
Do misy wkładamy twaróg z kostki, dodajemy cukier puder i cukier waniliowy zmielony ( może buc i nie mielony jak nie macie jak zrobić). Całość zmiksować lub utrzeć jak tam wolicie. Przygotowałam sobie formę do pieczenia, wyłożyłam w niej fole aluminiową i na tym ułożyłam petitki. Masę dzielimy na połowę i rozsmarowałam na petitkach. Położyłam druga warstwę na jasnym twarogu i teraz dodałam błonnik kakaowy do drugiej części rozsmarowałam na drugiej warstwie herbatników. Rękoma składałam do środka każdą część. Docisnęłam porządnie folią aluminiowa i wstawiłam do lodówki na 3 godziny.
Przygotowanie polewy:
Rozpuściłam czekoladę w rondelku z mlekiem lekko przestudzoną polałam ciasto gdy przestygła zrobiłam lukier z cukru pudru i mleka, udekorowałam na wierzchu dodatkowo. Wstawiłam do lodówki na noc. Następnego dnia była w sam raz, pokroiłam i posmakowałam. Pyszna i jeszcze raz pyszna.