Sposób przygotowania:
Cynamonowa kaszka z rabarbarem i mascarponeEtap 1
Rabarbar oczyścić, pokroić na małe kawałki, przełożyć do garnka, zalać syropem z mniszka. Podgrzewać, aż rabarbar zmięknie, a płyn odparuje. Rabarbar przestudzić.
Etap 2
Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka powoli wsypywać kaszę i cały czas mieszać. Kaszę gotować na małym ogniu ok. 2-3 minuty nie przerywając mieszania. Do gorącej kaszy dodać cynamon.
Etap 3
Dokładnie wymieszać, przestudzić, rozłożyć do szklaneczek.
Etap 4
Na kaszy rozłożyć przygotowany karmelizowany rabarbar.
Etap 5
Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z mascarpone i cukrem pudrem.
Etap 6
Śmietanę z serkiem rozłożyć na każdej porcji deseru. Dowolnie udekorować.