Sposób przygotowania:
Sernik jagodowy
Jagody przebrać, opłukać, osączyć.
Dno tortownicy o wymiarach 27 cm, wyłożyć biszkoptami Sernik w proszku wysypać do miski, dodać mleko, miksować kilka minut. Następnie dodać jagody, zmiksować. Wyłożyć masę jagodową na biszkopty, włożyć do lodówki.
Masa z serkiem mascarpone.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder i serek mascarpone, zmiksować. Masę z serkiem wyłożyć na masę jagodową, posypać masę jagodami.
Galaretki truskawkowe rozpuścić w wodzie, odstawić do lekkiego stężenia. Wylać galaretki na wierzch sernika, odstawić do lodówki na całą noc.
Dno tortownicy o wymiarach 27 cm, wyłożyć biszkoptami Sernik w proszku wysypać do miski, dodać mleko, miksować kilka minut. Następnie dodać jagody, zmiksować. Wyłożyć masę jagodową na biszkopty, włożyć do lodówki.
Masa z serkiem mascarpone.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder i serek mascarpone, zmiksować. Masę z serkiem wyłożyć na masę jagodową, posypać masę jagodami.
Galaretki truskawkowe rozpuścić w wodzie, odstawić do lekkiego stężenia. Wylać galaretki na wierzch sernika, odstawić do lodówki na całą noc.