Sposób przygotowania:
Jogurtowy sernik jagodowy na zimno
Żelatynę zalewamy 1/4 szklanki gorącej wody. Pozwalamy się jej namoczyć, a następnie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. W misce mieszamy jogurt z cukrem pudrem. Do szklanki z z żelatyną dodajemy 4 łyżki masy jogurtowej i mieszamy, po czym dodajemy do pozostałej masy jogurtowej i miksujemy. Zimną kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy do masy jogurtowej i delikatnie mieszamy. Dodajemy jagody i znowu delikatnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia, kontrolując co parę minut, aby masa się całkowicie nie ścięła. Masę wykładamy do tortownicy i wyrównujemy. Wkładamy do lodówki do całkowego stężenia. Składniki masy jagodowej dokładnie miksujemy i rozsmarowujemy na wierzchu sernika.
zbysiowa
marietta
Gatita
Ależ proszę bardzo :)
Gatita
Dziękuję :)