alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Sernik na herbatnikach z kajmakiem i migdałami

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny wilgotny serniczek na herbatnikach kakaowych udekorowany kajmakiem, migdałami i nadziewanymi jajeczkami czekoladowymi. Polecam :-)

Sernik na herbatnikach z kajmakiem i migdałami

Składniki:

Sernik na herbatnikach z kajmakiem i migdałami

Masa serowa

  • 1 kg twarogu z wiaderka
  • 2 budynie śmietankowe bez cukru
  • 7 jajek
  • 100 g masła
  • 1 szkl cukru

Dodatkowo

  • Herbatniki kakaowe ok 18 szt
  • Pół puszki kajmaku
  • Migdały w płatkach lub słupkach
  • Jajeczka czekoladowe z nadzieniem ok 10 szt

Sposób przygotowania:

Sernik na herbatnikach z kajmakiem i migdałami

ETAP 1:

Sernik na herbatnikach z kajmakiem i migdałami
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć herbatniki

Blachę wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie wyłożyć herbatniki.

ETAP 2:

Sernik na herbatnikach z kajmakiem i migdałami
Masło utrzeć z cukrem, dodawać ser i ucierać

Masło utrzeć z cukrem, następnie dodawać po łyżce sera i ucierać.

ETAP 3:

Sernik na herbatnikach z kajmakiem i migdałami
Następnie dodawać po jednym żółtku i miksować

Następnie dodawać po jednym żółtku i miksować.

ETAP 4:

Sernik na herbatnikach z kajmakiem i migdałami
Ubitą pianę z białek dodać do masy serowej

Ubić na sztywno pianę z białek i dodać do masy serowej.

ETAP 5:

Sernik na herbatnikach z kajmakiem i migdałami
Masę serową wylać na warstwę herbatników

Masę serową ostrożnie wylać na warstwę herbatników.

ETAP 6:

Sernik na herbatnikach z kajmakiem i migdałami
Sernik piec ok 1 godziny 20 min w temp 180 st

Piec ok 1 godzinę 20 min w temp 180 st. Pozostawić do całkowitego wystudzenia i dopiero wtedy wyjąć z blachy.

ETAP 7:

Sernik na herbatnikach z kajmakiem i migdałami
Wierzch udekorować masą kajmakową, migdałami i jajeczkami

Wierzch ciasta udekorować masą kajmakową, migdałami w słupkach i połówkami jajeczek. Smacznego:-)