Sposób przygotowania:
Niezawodny mazurek kajmakowyETAP 1
CIASTO: Składniki ciasta umieszczamy na stolnicy.
ETAP 2
Przygotowane zagniatamy do uzyskania jednolitego ciasta.
ETAP 3
Teraz ciasto wałkujemy aby uzyskać placek o wymiarach około 27x 38 cm (nieco większy niż rozmiar blaszki).
Jego brzegi obcinamy, a środkiem wykładamy dno tortownicy.
Z powstałych resztek formujemy wałek i wykonujemy z niego ozdobną ramkę mazurka. Środek ciasto nakłuwamy w kilku miejscach widelcem.
ETAP 4
Przygotowane ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je do zrumienienia około 35 minut w 180°C.
Gotowe studzimy.
ETAP 5
NADZIENIE:Na wystudzone ciasto kruche wykładamy masę kajmakową. Z owoców wykonujemy dowolną dekoracje. U mnie jest to krata oraz kwiaty. Gotowe.
biedroneczki