Sposób przygotowania:
Sernik na kruchym spodzieEtap 1

Wszystkie składniki na spód szybko zagnieść.
Etap 2

Ciasto rozłożyć w tortownicy (ok. 27 cm), po nakłuwać gęsto widelcem, podpiec w 180 stopniach przez ok.15 minut.
Etap 3

Masa serowa: Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszysty krem.
Etap 4

Do kremu z żółtek stopniowo dodawać twaróg, olej i proszek budyniowy. Cały czas ucierać.
Etap 5

Mleko zagotować. Białka ubić na sztywną pianę.
Etap 6

Pianę z białek dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać.
Etap 7

Dodać gorące mleko, starannie wymieszać, przelać na podpieczony spód.
Etap 8

Sernik piec w 180 stopniach (wstawiłam do nagrzanego piekarnika) przez ok. 60 minut. Upieczony sernik studzić w wyłączonym, uchylonym piekarniku.