Sposób przygotowania:
Sernik na kruchym spodzie z bezą makową
Ciasto: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao , dodać płatki pokrojonej margaryny, wbić jajko , dodać żółtka , śmietanę oraz cukry zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części jedną większą druga mniejszą. Mniejszą włożyć do zamrażarki , większą do lodówki.Ser: Do sera dodać żółtka , jajka , wsypać cukier , budyń rozpuścić w mleku i wlać do masy serowej , dodać miękką margarynę i mikserem na najwyższych obrotach utrzeć na puszysta masę. Beza: Białka ubić na sztywna pianę , połączyć z cukrem pod koniec wsypać mak i wymieszać. Wykonanie: Większą częścią ciasto wylepić dno blachy włożonej papierem do pieczenia i posypać przez sito kakao, na to wylać masę serową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut. Gdy sernik zacznie sie rumienić wyjąć go z piekarnika posmarować bezą i zetrzeć mniejszą część ciasta piec jeszcze około 15-20 minut. Wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
ita
Dlaczego przepisy wyglądają tak samo, a na zdjęciach różni się ciasto?
ita
marietta