Sposób przygotowania:
Pyszny sernik na kruchym spodzie
Ciasto kruche - Margarynę utrzeć z żółtkami, dodać cukier, mąkę z proszkiem do pieczenia, pod koniec dodać śmietanę i wyrobić ciasto. Przygotować blaszkę o wymiarze 25-40, ciasto rozłożyć na spodzie blaszki i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180c. na około 15 minut.
Ser- Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami , następnie dodawać po trochu sera ucierając, na koniec dodać budynie w proszku. Masę serową wyłożyć na podpieczone ciasto, wstawić do piekarnika do 180c. na około 30 minut.
Pierzynka - Białka ubić ze szczypta soli na sztywno, dodać cukier puder, na koniec dodać kisiel, dokładnie wymieszać. Na upieczony ser wylać piankę i wstawić do piekarnika do 180c. na około 15 minut. Sernik udekorować czekoladą.
Ser- Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami , następnie dodawać po trochu sera ucierając, na koniec dodać budynie w proszku. Masę serową wyłożyć na podpieczone ciasto, wstawić do piekarnika do 180c. na około 30 minut.
Pierzynka - Białka ubić ze szczypta soli na sztywno, dodać cukier puder, na koniec dodać kisiel, dokładnie wymieszać. Na upieczony ser wylać piankę i wstawić do piekarnika do 180c. na około 15 minut. Sernik udekorować czekoladą.