Sposób przygotowania:
Sernik na kruchym spodzie z mascarponeciasto kruche
Mąkę przesiać do misy, wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wbić jajka, Dodać pokrojone zimne masło i cukier. Energicznie zagnieść ciasto można również za pomocą robota kuchennego, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na ok 30 minut. Następnie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim blaszkę. Nakłuć widelcem po całej długości . Podpiec w 180 stopniach 10-15 minut, powinno nabrać koloru rumanego.
masa serow
do swojej masy użyłam sera zmielonego w wiaderku. Ser przełożyłam do misy robota kuchennego dodałam cukier, budyń, łyżeczkę ekstraktu wanilii i mascarpone. Miksując dodawałam po jednym jajku.
pieczenie
Przygotowaną masę serową wyłożyłam na podpieczone ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 170 stopni i pieczemy 60 minut. Studzić przy otwartych drzwiczkach.