Sposób przygotowania:
Pieczona jogurtowa zebra
Spód: herbatniki zmielić w rozdrabniaczu, wymieszać z roztopionym masłem, wsypać na dno tortownicy (średnica 23cm) i wyrównać. Wstawić do lodówki.
Masa serowa: Jajka wbić do miski, dodać cukier i ekstrakt waniliowy, zmiksować. Następnie wsypać budynie waniliowe, zmiksować. Na koniec wrzucić jogurt grecki. Wymieszać dokładnie. Masę podzielić na pół, do jednej wsypać karob i zmiksować. Na schłodzony spód wylewać masę naprzemiennie aby uzyskać warstwy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 130 stopni i piec około 80 minut.
Wystudzić i schłodzić przez noc w lodówce.
Masa serowa: Jajka wbić do miski, dodać cukier i ekstrakt waniliowy, zmiksować. Następnie wsypać budynie waniliowe, zmiksować. Na koniec wrzucić jogurt grecki. Wymieszać dokładnie. Masę podzielić na pół, do jednej wsypać karob i zmiksować. Na schłodzony spód wylewać masę naprzemiennie aby uzyskać warstwy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 130 stopni i piec około 80 minut.
Wystudzić i schłodzić przez noc w lodówce.