Sposób przygotowania:
Sernik na suchym spodzie
Ser przepuszczony przez maszynkę do mięsa ucierać w makutrze wraz z cukrem i wanilią, a gdy powstanie jednolita masa, wbijać po jednym żółtku, cały czas ucierając.
Na koniec dodać roztopione masło, białka ubite na pianę oraz sparzone i oprószone mąką rodzynki. Delikatnie wymieszać .
Z pozostałych składników wyrobić ciasto, rozwałkować, ułożyć na blasze, równo rozprowadzić na nim ser i upiec w gorącym piekarniku.
Po ostygnieciu posypać cukrem lub polać dowolną polewą, np. kajmakową (z zagęszczonego słodzonego mleka), czekoladową lub owocową.
Na koniec dodać roztopione masło, białka ubite na pianę oraz sparzone i oprószone mąką rodzynki. Delikatnie wymieszać .
Z pozostałych składników wyrobić ciasto, rozwałkować, ułożyć na blasze, równo rozprowadzić na nim ser i upiec w gorącym piekarniku.
Po ostygnieciu posypać cukrem lub polać dowolną polewą, np. kajmakową (z zagęszczonego słodzonego mleka), czekoladową lub owocową.