Sposób przygotowania:
Sernik na zimno Magdy
Twaróg przetrzeć przez sitko . Wymieszać ze śmietanką. Żółtka ucierać z cukrem i masłem
, stopniowo dodając twaróg. Gdy masa będzie gładka, dodać rodzynki , posiekaną skórkę pomarańczową. Blat biszkoptowy ułożyć na tortownicy i włozyćmasę . Wsttawić do lodówki na 2 godz. Po wyjęciu wylać na masę serową połowę galaretki rozpuszczonej. Gdy zastygnie , ułożyć na niej truskawki. Zalać resztą galaretki i wstawić do lodówki na 4 godz.
, stopniowo dodając twaróg. Gdy masa będzie gładka, dodać rodzynki , posiekaną skórkę pomarańczową. Blat biszkoptowy ułożyć na tortownicy i włozyćmasę . Wsttawić do lodówki na 2 godz. Po wyjęciu wylać na masę serową połowę galaretki rozpuszczonej. Gdy zastygnie , ułożyć na niej truskawki. Zalać resztą galaretki i wstawić do lodówki na 4 godz.