Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z borówkami,herbatnikami,galaretką
Zimny gęsty jogurt, twaróg z wiaderka, cukier puder, cukier wanilinowy zmiksować mikserem. Wlać ostudzoną żelatynę i zmiksować składniki.
Formę 24 cm wyłożyć folią spożywczą, na dnie rozsypać kawałki herbatników - 12 zostawić w całości.
Masę serową wyłożyć na herbatniki, wygładzić wierzch, powkładać w sernik całe herbatniki, wsypać borówki.
Galaretki wymieszać w gorącej wodzie, w 450 ml gorącej każdą. Tężejącą agrestową wylać na sernik, na agrestową wylać wiśniową. Schować do lodówki na kilka godzin. Kroić na porcje nożem zanużanym w ciepłej wodzie.
Formę 24 cm wyłożyć folią spożywczą, na dnie rozsypać kawałki herbatników - 12 zostawić w całości.
Masę serową wyłożyć na herbatniki, wygładzić wierzch, powkładać w sernik całe herbatniki, wsypać borówki.
Galaretki wymieszać w gorącej wodzie, w 450 ml gorącej każdą. Tężejącą agrestową wylać na sernik, na agrestową wylać wiśniową. Schować do lodówki na kilka godzin. Kroić na porcje nożem zanużanym w ciepłej wodzie.
Czekoladka 2
Czekoladka 2