Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z borówkami
Wiśniową i pomarańczową galaretkę dokładnie rozpuścić w szklance wody.
Śmietanę zmiksować mikserem razem z serem. Następnie wlewać galaretkę i ciągle miksować aż wszystko ładnie się połączy.
Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć biszkoptami i wylać na nie masę. Potem tortownicę wstawić do lodówki do stężenia masy. Gdy to się dzieje przygotować przezroczystą galaretkę.
Po pewnym czasie gdy zacznie tężeć, ułożyć na masie w tortownicy borówki i miętę i zalać wszystko galaretką.
Ponownie wstawić do lodówki do stężenia.
Podawać gdy przezroczysta galaretka się zetnie.
Śmietanę zmiksować mikserem razem z serem. Następnie wlewać galaretkę i ciągle miksować aż wszystko ładnie się połączy.
Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć biszkoptami i wylać na nie masę. Potem tortownicę wstawić do lodówki do stężenia masy. Gdy to się dzieje przygotować przezroczystą galaretkę.
Po pewnym czasie gdy zacznie tężeć, ułożyć na masie w tortownicy borówki i miętę i zalać wszystko galaretką.
Ponownie wstawić do lodówki do stężenia.
Podawać gdy przezroczysta galaretka się zetnie.
SylaUla
zewa
Dziękuję :)