WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1020]

Sernik na zimno z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekkie i orzeźwiające ciasto - sernik na zimno z dodatkiem brzoskwiń z puszki. Masa serowa na bazie serków waniliowych.

Sernik na zimno z brzoskwiniami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sernik na zimno z brzoskwiniami

 

  • 500g serka waniliowego
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 1 galaretka brzoskwiniowa
  • puszka brzoskwiń
  • okrągłe biszkopty

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno z brzoskwiniami

ETAP 1:

Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w dwóch szklankach (łącznie 0,5l wody) gorącej wody i odstawić do wystudzenia. Zimne galaretki zmiksować lub wymieszać rózgą z serkami waniliowymi. Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 20cm wyłożyć papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Na dnie ułożyć okrągłe biszkopty. Na ciastka wylać masę serową. Wstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić według przepisu na opakowaniu i wystudzić. Na stężałej masie serowej ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową. Wstawić ponownie do lodówki do stężenia na co najmniej kilka godzin.

Sernik na zimno z brzoskwiniami
Sernik na zimno z brzoskwiniami na serkach waniliowych