Pasje Jolki

Pasje Jolki

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Sernik na zimno z brzoskwiniowym musem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Deser na zimno na czekoladowo kokosowym spodzie o smaku waniliowym , przykryty musem z brzoskwiń lekko kwaskowym. Poezja do kawy.

Sernik na zimno z brzoskwiniowym musem Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Sernik na zimno z brzoskwiniowym musem

Na spód do ciasta

  • szklanka wiórków kokosowych
  • 150 g masła
  • 150 g herbatników czekoladowych

Na sernik

Mus z brzoskwiń

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno z brzoskwiniowym musem
Spód ciasta. Herbatniki czekoladowe zmiel w blenderze lub dokładnie pokrusz wałkiem do ciasta. Wiórki kokosowe podpraż na gorącej patelni. Wymieszaj. Dodaj chłodne masło i zagnieć na jednolitą masę. Wyłóż formę 23 cm folią a na nią rozłóż masę z kakao i wiórków kokosowych. Wstaw do lodówki aby zastygło.

Sernik: Żelatynę rozpuść w gorącym mleku, następnie ostudź często mieszając. Ser na sernik wymieszaj z cukrami. Dodaj żelatynę. Ubij śmietanę z śmietan fix i dodaj delikatnie do masy z sera i żelatyny. Wylej wszystko na spód ciasta i schowaj ponownie do lodówki.

Mus brzoskwiniowy: Sok z puszki po brzoskwiniach podgrzej, dodaj galaretki i wymieszaj. Brzoskwinie z puszki zblęduj na jednolitą masę, dodaj do rozpuszczonych galaretek. Gdyby powstała piana to zbierz ją łyżką. Wylej tężejącą już masę z brzoskwiń na zastygnięty sernik, ponownie pozostaw w lodówce na około 3 godz. lub więcej do całkowitego zastygnięcia.

Smacznego
Sernik na zimno z brzoskwiniowym musem
Z herbatników, wiórek i masła zagnieć masę na spód ciasta
Sernik na zimno z brzoskwiniowym musem
Wymieszaj ser twarogowy z cukrami, dodaj żelatynę
Sernik na zimno z brzoskwiniowym musem
ubij śmietanę, wymieszaj z serem i wyłóż na spód czekoladowo kokosowy
Sernik na zimno z brzoskwiniowym musem
Zmiksuj brzoskwinie, wymieszaj z galaretkami
Sernik na zimno z brzoskwiniowym musem
Wylej mus na zastygnięty sernik i schłódź w lodówce
Sernik na zimno z brzoskwiniowym musem
Po około 3 godzinach w lodówce można już zajadać

Tagi:

deser sernik