Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z brzoskwiniowym musem
Spód ciasta. Herbatniki czekoladowe zmiel w blenderze lub dokładnie pokrusz wałkiem do ciasta. Wiórki kokosowe podpraż na gorącej patelni. Wymieszaj. Dodaj chłodne masło i zagnieć na jednolitą masę. Wyłóż formę 23 cm folią a na nią rozłóż masę z kakao i wiórków kokosowych. Wstaw do lodówki aby zastygło.
Sernik: Żelatynę rozpuść w gorącym mleku, następnie ostudź często mieszając. Ser na sernik wymieszaj z cukrami. Dodaj żelatynę. Ubij śmietanę z śmietan fix i dodaj delikatnie do masy z sera i żelatyny. Wylej wszystko na spód ciasta i schowaj ponownie do lodówki.
Mus brzoskwiniowy: Sok z puszki po brzoskwiniach podgrzej, dodaj galaretki i wymieszaj. Brzoskwinie z puszki zblęduj na jednolitą masę, dodaj do rozpuszczonych galaretek. Gdyby powstała piana to zbierz ją łyżką. Wylej tężejącą już masę z brzoskwiń na zastygnięty sernik, ponownie pozostaw w lodówce na około 3 godz. lub więcej do całkowitego zastygnięcia.
Smacznego
Sernik: Żelatynę rozpuść w gorącym mleku, następnie ostudź często mieszając. Ser na sernik wymieszaj z cukrami. Dodaj żelatynę. Ubij śmietanę z śmietan fix i dodaj delikatnie do masy z sera i żelatyny. Wylej wszystko na spód ciasta i schowaj ponownie do lodówki.
Mus brzoskwiniowy: Sok z puszki po brzoskwiniach podgrzej, dodaj galaretki i wymieszaj. Brzoskwinie z puszki zblęduj na jednolitą masę, dodaj do rozpuszczonych galaretek. Gdyby powstała piana to zbierz ją łyżką. Wylej tężejącą już masę z brzoskwiń na zastygnięty sernik, ponownie pozostaw w lodówce na około 3 godz. lub więcej do całkowitego zastygnięcia.
Smacznego