Sposób przygotowania:
Sernik na zimno truskawkowo - brzoskwiniowy
Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w jednym naczyniu zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W osobnym naczyniu rozpuszczamy galaretkę brzoskwiniową. Brzoskwinie z puszki odsączyć z syropu i połowę brzoskwiń pokroić w kosteczkę, a drugą połowę w cienkie pół księżyce, odstawić. Zmielić ser. Utrzeć margarynę z cukrem i cukrem waniliowym na puch, dodawać do masy po jednym żółtku i po jednej łyżce sera białego. Ucierać aż do skończenia sera. Dno formy do ciasta o wymiarach 23x38cm posmarować masłem, dokładnie wyłożyć herbatnikami i wylać na nie masę serową. W odstępie co 3 cm rozłożyć w masie truskawki pamiętając, aby 300g odłożyć do dekoracji. Truskawki do dekoracji przeciąć na pół i wymieszać z brzoskwiniami, tę mieszankę owoców rozłożyć na wierzchu masy i zalać polową galaretki truskawkowej. Odłożyć ciasto do lodówki, aby galaretka stężała. Gdy będzie gotowa wylać galaretkę brzoskwiniową i znów odłożyć do lodówki. Kiedy galaretka stężeje, wylać na nią ostatnia galaretkę truskawkową i odłożyć do lodówki. SMACZNEGO :)