Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sernik na zimno z delicjami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sernik na zimno z aromatem rumowym jest bardzo oryginalny

Sernik na zimno z delicjami

Składniki:

Sernik na zimno z delicjami

 

  • 80 dag sera twarogowego,
  • posypka czekoladowe,
  • aromat rumowy,
  • 2,5 galaretki brzoskwiniowej,
  • 1 paczka biszkoptów delicje,
  • owoce do dekoracji,
  • 1 paczka herbatników petit bery,
  • 0,5 szklanki cukru pudru,
  • 16 g cukru waniliowego
  • wiórka kokosowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno z delicjami
1,5 galaretki rozpuścić w 150 ml wrzącej wody. Ser twarogowy utrzeć w malakserze z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Połączyć z przestudzoną, płynną galaretką. Dodać i kilka kropel aromatu rumowego, wymieszać. Tortownicę wyłożyć folią aluminiową, na dno wsypać pokruszone herbatniki. Boki tortownicy ozdobić połówkami delicji. Na pokruszone herbatniki wyłożyć połowę masy serowej, na nią ułożyć pozostałe delicje, wylać resztę masy serowej. Na wierzchu sernika ułożyć dowolne owoce. Pozostałą galaretkę rozpuścić w 2 szkl wrzącej wody, odłożyć do ostudzenia. Tężejącą galaretką zalać owoce, posypać wiórkami, oziębić.