Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z dodatkiem malin i galaretkiWykonanie:
Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w 700 ml wody i zostawiamy do ostudzenia. Formę okrągłą 26 cm wykładamy folią spożywczą dno i boki.
Biszkopty układamy na dnie jeden obok drugiego, a przerwy zapełniamy pokruszonymi biszkoptami. Agar rozpuszczamy w gorącej wodzie tak w 100 ml. Śmietanę ubijamy na sztywno z 2 łyżkami cukru i trochę przekładamy do rozpuszczonego letniego agaru i mieszamy.
Łączymy mascarpone śmietanę i agar i delikatnie miksujemy do połączenia składników. Na końcu dodajemy maliny ( miałam mrożone) i miksujemy.
Przekładamy na biszkopty i wstawiamy do lodówki na około 30 minut ( agar szybko tężeje).
Galaretkę lekko tężejącą wylewamy na sernik i znowu do lodówki tak na około 2 godzinki i można jeść. Podajemy pokrojone w mniejsze kawałki.
gosiapiotrek23
lalunia