Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z galaretką rabarbarową
Rabarbar czyścimy i myjemy, kroimy na małe kawałki i przekładamy do garnka z gotującą się wodą, dosypujemy cukier i gotujemy do miękkości. Wsypujemy galaretkę i mieszamy, aż się rozpuści. Odstawiamy do ostygnięcia.
Żelatynę wsypujemy do gorącej wody i mieszamy, aż się rozpuści. Odstawiamy do ostygnięcia.
Blaszkę lub pojemnik wykładamy folią spożywczą i kładziemy herbatniki.
Do miski wkładamy twaróg naturalny, dodajemy cukier i miksujemy, aż składniki się połączą. Dodajemy serek homogenizowany i letnią żelatynę, miksujemy. Masę przelewamy do pojemnika na herbatniki i wstawiamy do lodówki. Na stężoną masę wylewamy galaretkę i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Żelatynę wsypujemy do gorącej wody i mieszamy, aż się rozpuści. Odstawiamy do ostygnięcia.
Blaszkę lub pojemnik wykładamy folią spożywczą i kładziemy herbatniki.
Do miski wkładamy twaróg naturalny, dodajemy cukier i miksujemy, aż składniki się połączą. Dodajemy serek homogenizowany i letnią żelatynę, miksujemy. Masę przelewamy do pojemnika na herbatniki i wstawiamy do lodówki. Na stężoną masę wylewamy galaretkę i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.