Sposób przygotowania:
Rolada z rabarbarem i jabłkami
Jabłka i rabarbar obrać, opłukać i pokroić.
Blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia.
Na papierze rozrzucić pokrojone składniki.
Białka ubić na sztywno dodając cukier partiami.
Potem dodawać po jednym żółtku a następnie partiami dodawać mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia.
Delikatnie wymieszać i tak przygotowane ciasto rozprowadzić na jabłkach i rabarbarze.
Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 minut.
Po upieczeniu na blachę położyć drugą z wyposażenia piekarnika dnem do góry i delikatnie obrócić obie blachy.
Potem zdjąć blachę, która jest na górze, zwinąć roladę a potem dodatkowo zawinąć ją w ściereczkę i wystudzić.
Przed podaniem odwinąć roladę ze ściereczki i posypać cukrem pudrem.
Blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia.
Na papierze rozrzucić pokrojone składniki.
Białka ubić na sztywno dodając cukier partiami.
Potem dodawać po jednym żółtku a następnie partiami dodawać mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia.
Delikatnie wymieszać i tak przygotowane ciasto rozprowadzić na jabłkach i rabarbarze.
Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 minut.
Po upieczeniu na blachę położyć drugą z wyposażenia piekarnika dnem do góry i delikatnie obrócić obie blachy.
Potem zdjąć blachę, która jest na górze, zwinąć roladę a potem dodatkowo zawinąć ją w ściereczkę i wystudzić.
Przed podaniem odwinąć roladę ze ściereczki i posypać cukrem pudrem.