Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z ricotty i sera twarogowego
Galaretkę cytrynową wsypujemy do gorącej wody i mieszamy aż się rozpuści, odstawiamy. Do gorącej wody wsypujemy galaretki truskawkowe i mieszamy do rozpuszczenia, odstawiamy do ostudzenia.
Truskawki myjemy i odsączamy z wody.
Blaszkę wykładamy folią aluminiową i wkładamy herbatniki. Do miski wkładamy serki i dolewamy tężejącą galaretkę cytrynową, miksujemy do połączenia i przekładamy do blaszki na herbatniki. Blaszkę wstawiamy do lodówki.
Od truskawek odrywamy szypułki i kroimy na połówki, układamy na stężonej masie serowej. Na wierzch ciasta wlewamy półpłynną galaretkę truskawkową i wstawiamy do lodówki
Truskawki myjemy i odsączamy z wody.
Blaszkę wykładamy folią aluminiową i wkładamy herbatniki. Do miski wkładamy serki i dolewamy tężejącą galaretkę cytrynową, miksujemy do połączenia i przekładamy do blaszki na herbatniki. Blaszkę wstawiamy do lodówki.
Od truskawek odrywamy szypułki i kroimy na połówki, układamy na stężonej masie serowej. Na wierzch ciasta wlewamy półpłynną galaretkę truskawkową i wstawiamy do lodówki