Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z polewą czekoladową
Do miski wlewamy śmietanę kremówkę i wsypujemy cukier puder. Miksujemy na najwyższych obrotach, aż śmietana będzie sztywna. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wody i zostawiamy do napęcznienia, następnie podgrzewamy przez 2 sekundy w mikrofali.
Malutkim strumieniem wlewamy do ubitej śmietany intensywnie miksując. Na koniec dodajemy serek homogenizowany i lekko miksujemy.
Dodajemy rodzynki i mieszamy łyżką. Na dnie naczynia układamy herbatniki, na nie wykładamy masę serową i ponownie przykrywamy ją herbatnikami lekko dociskając.
Sernik wstawiamy do lodówki. Do rondelka wlewamy śmietanę kremówkę i zagotowujemy ją, dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy aż się rozpuści.
Na koniec dodajemy masło i ponownie mieszamy polewę. Przestygniętą polewę wykładamy na sernik i ponownie wstawiamy do lodówki na ok. 2-3 godziny.
Malutkim strumieniem wlewamy do ubitej śmietany intensywnie miksując. Na koniec dodajemy serek homogenizowany i lekko miksujemy.
Dodajemy rodzynki i mieszamy łyżką. Na dnie naczynia układamy herbatniki, na nie wykładamy masę serową i ponownie przykrywamy ją herbatnikami lekko dociskając.
Sernik wstawiamy do lodówki. Do rondelka wlewamy śmietanę kremówkę i zagotowujemy ją, dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy aż się rozpuści.
Na koniec dodajemy masło i ponownie mieszamy polewę. Przestygniętą polewę wykładamy na sernik i ponownie wstawiamy do lodówki na ok. 2-3 godziny.
Magdalena88
niezły kąsek