Sposób przygotowania:
Miodownik z masą kajmakową
Zagniatamy składniki na ciasto i dzielimy na połowy. Pieczemy dwa jednakowej wielkości blaty po ok 15 min każdy w 180 stopniach i studzimy.
Budyń z mąką i cukrem rozprowadzamy w części mleka pozostałe gotujemy. Dodajemy rozprowadzony budyń i gotujemy aż zgęstnieje. Odstawiamy do wystudzenia. Gdy wystygnie miksujemy z masłem.
Na patelnię wrzucamy orzechy i masło dusimy czy obsmażamy ok10 min. Studzimy. Na jeden blat wykładamy przygotowaną masę budyniową i wyrównujemy, przykrywamy drugim blatem i lekko dociskamy.
Na wierzch wykładamy masę kajmakową ( można ją zmiksować z masłem)rozsmarowujemy i zasypujemy orzechami.
Schładzamy.
Budyń z mąką i cukrem rozprowadzamy w części mleka pozostałe gotujemy. Dodajemy rozprowadzony budyń i gotujemy aż zgęstnieje. Odstawiamy do wystudzenia. Gdy wystygnie miksujemy z masłem.
Na patelnię wrzucamy orzechy i masło dusimy czy obsmażamy ok10 min. Studzimy. Na jeden blat wykładamy przygotowaną masę budyniową i wyrównujemy, przykrywamy drugim blatem i lekko dociskamy.
Na wierzch wykładamy masę kajmakową ( można ją zmiksować z masłem)rozsmarowujemy i zasypujemy orzechami.
Schładzamy.