Sposób przygotowania:
Sernik o smaku bananów z galaretką i liczi
Zmiksowałam jaja na puch z cukrem ( masa podwaja się , robi się puch ). Do ubitych jaj dodajemy ser twarogowy z wiaderka , łyżką i miksujemy na najmniejszych obrotach miksera. Dodajemy budyń bananowy i nadal miksujemy. Wkładamy tortownicę petitkami , tak aby zakryło dno. Przekładamy masę twarogowa do tortownicy. Otwieramy piec wkładamy na dół formę z wodą sernik wyżej. Przez 15 minut pieczemy w 220 stopniach . potem zmieszamy do 180 i pieczemy godzinę . Jeśli zauważycie że góra zbytnio się rumieni przykryjcie folia aluminiową . Na ostudzony sernik wykładamy liczi z odsączonego syropu. Rozrobiona galaretka w 300 ml wody wlewamy na sernik na liczy ( najlepiej aby była już taka gęstawa). Potem do lodówki do stężenia.
misia5
lalunia
Też mojej rodzinie się spodobał :)
zbysiowa