Sposób przygotowania:
Sernik truskawkowy bez pieczenia
Tortownicę ( 28cm) wykładam folią aluminiową, dno i boki. Wykładam biszkopciki, jeden obok drugiego.
70 dag truskawek miksuję i przekładam do rondla, doprowadzam do wrzenia. Zdejmuję z palnika i wsypuję galaretki jabłkowo miętowe, dokładnie mieszam i odstawiam do wystudzenia.
Galaretki pomarańczowe rozpuszczam w 400 ml gorącej wody i także studzę. W 800 ml wrzątku rozpuszczam agrestowe galaretki. Odstawiam do wystudzenia.
Pozostałe truskawki kroję na połówki.
Mus truskawkowy wylewam na biszkopty, dodaję parę truskawek i wkładam do lodówki aby stężał.
Ser miksuję i wlewam powoli lekko tężejące galaretki pomarańczowe. Masa szybciutko tężeje, więc od razu wykładam na mus truskawkowy. Na wierzchu rozkładam połówki truskawek. Całość zalewam tężejącymi galaretkami agrestowymi.
Wstawiam do lodówki, przynajmniej na godzinę.
Przed podaniem dekoruję bitą śmietaną i dowolnymi owocami.
70 dag truskawek miksuję i przekładam do rondla, doprowadzam do wrzenia. Zdejmuję z palnika i wsypuję galaretki jabłkowo miętowe, dokładnie mieszam i odstawiam do wystudzenia.
Galaretki pomarańczowe rozpuszczam w 400 ml gorącej wody i także studzę. W 800 ml wrzątku rozpuszczam agrestowe galaretki. Odstawiam do wystudzenia.
Pozostałe truskawki kroję na połówki.
Mus truskawkowy wylewam na biszkopty, dodaję parę truskawek i wkładam do lodówki aby stężał.
Ser miksuję i wlewam powoli lekko tężejące galaretki pomarańczowe. Masa szybciutko tężeje, więc od razu wykładam na mus truskawkowy. Na wierzchu rozkładam połówki truskawek. Całość zalewam tężejącymi galaretkami agrestowymi.
Wstawiam do lodówki, przynajmniej na godzinę.
Przed podaniem dekoruję bitą śmietaną i dowolnymi owocami.
misia5
zbysiowa
Dziękuję ;)