Sposób przygotowania:
Sernik truskawkowo-waniliowy
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier i żółtka. Na koniec dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i kakao. Pieczemy w tortownicy o średnicy 21 cm, przez 30 minut w temperaturze 180 stopni C (bez termoobiegu). Upieczony biszkopt studzimy. Masa serowa: Truskawki lekko rozmrażamy i rozdrabniamy blenderem na mus. Twaróg ucieramy z cukrem, następnie dodajemy po jednym jajku, przesianą mąkę z budyniem oraz miąższ z wanilii. Na końcu mieszamy całość z przygotowanymi wcześniej truskawkami. Masę wylewamy na wystudzony biszkopt. Na dolnej półce piekarnika rozgrzanego do 180 stopni ustawiamy naczynie z gorącą wodą. Tortownicę ustawiamy na środkowej półce i pieczemy przez pierwsze 30 minut w temperaturze 180 stopni, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 110 stopni i pieczemy kolejne 45 minut. Po upieczeniu studzimy, a następnie wstawiamy do lodówki na co najmniej 8 godzin. Dowolnie dekorujemy.