Sposób przygotowania:
Sernik truskawkowy na zimno
Dno blaszki 24 x 24 cm wykładamy okrągłymi biszkoptami. Truskawki do masy serowej miksujemy blenderem - nie muszą być dokładnie zmiksowane na papkę, mogą zostać kawałki owoców. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy stopniowo ser, cały czas miksując. Następnie wlewamy przestudzoną żelatynę i zmiksowane truskawki, miksujemy. Masę przekładamy do tortownicy, zostawiamy na godzinę w lodówce, żeby stężała. Galaretki rozpuszczamy w 700 ml gorącej wody, studzimy. Truskawki w zależności od wielkości kroimy na połówki lub ćwiartki, układamy na serniku, zalewamy zimną galaretką. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. SMACZNEGO :)