Sposób przygotowania:
Sernik z masłem orzechowym i czekoladową piankąPrzygotowanie wierzchu:
Kawałki czekolady i śmietankę umieścić w metalowej miseczce i mieszając rozpuścić w kąpieli wodnej.
Dokładnie połączoną masę pozostawić do ostudzenia, a następnie słodzić w lodówce przez minimum 1 godzinę.
Spód:
Ciastka rozdrobnić na miał i połączyć z rozpuszczonym masłem/margaryną.
Całość wklepać w dno tortownicy uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia.
Masa serowa:
Składniki masy serowej należy dokładnie wymieszać i przełożyć na spod z ciastek.
Wierzch:
Schłodzoną masę czekoladowo-śmietankową ubić na sztywno i umieścić na masie orzechowo-serowej.
Chłodzenie:
Sernik udekorować wedle uznania, np. orzeszkami, batonikami, itp, a przed podaniem schłodzić w lodówce.
Justi2401
gusia1000