Sposób przygotowania:
Sernik z pianką
Ciasto: Mąkę i proszek przesitować i posiekać z margaryną. Dodać jajko i zagnieść. Rozłożyć na blachę. Na cieście rozsmarować cienko powidła.
Ser: Twaróg zmielić. Miksować aż będzie puszysty. Dodawać po jednym żółtku cały czas miksując Następnie wsypać cukier i budyń waniliowy. Wszystko razem zmiksować. Rozłożyć na powidłach.
Piec ok. 1 godziny w 180 stopniach.
Po tym czasie ser posmarować powidłami. Białka ubić na sztywno z cukrem. Rozłożyć na powidłach i piec jeszcze ok. 40 minut w 140 stopniach, aby pianka podeschła.
Ser: Twaróg zmielić. Miksować aż będzie puszysty. Dodawać po jednym żółtku cały czas miksując Następnie wsypać cukier i budyń waniliowy. Wszystko razem zmiksować. Rozłożyć na powidłach.
Piec ok. 1 godziny w 180 stopniach.
Po tym czasie ser posmarować powidłami. Białka ubić na sztywno z cukrem. Rozłożyć na powidłach i piec jeszcze ok. 40 minut w 140 stopniach, aby pianka podeschła.