Sposób przygotowania:
Sernik z pomarańczą na herbatnikachETAP 1:

Twaróg zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku, wystarczy jeden raz.
ETAP 2:

Sparzone wrzątkiem pomarańcze zetrzeć na tarce do miski z twarogiem.
ETAP 3:

Żółtka, cukier, aromat waniliowy w robocie zmiksować na białą masę z 4 minuty na największych obrotach, dodać zielony twaróg, budyń, kasze manną.
ETAP 4:

Białka ubić na sztywną pianę, dodać do sernika i delikatnie łyżką wmieszać z sernik.
ETAP 5:

Forma silikonowa 25x25 cm, na dnie rozłożyć podwójnie herbatniki, wylać masę serową.
ETAP 6:

Na serniku poukładać plastry pomarańczy bez skórki, bez pestek, piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 60 minut, w formie dobrze wystudzić.
ETAP 7:

Czekoladę roztopić w garnuszku ze śmietaną, polewa będzie gładka.
ETAP 8:

Polewę gorącą wylać na sernik i rozsmarować na pomarańczach, schować w chłodne miejsce do zastygnięcia polewy.
SylaUla
ziutula
Polecam, jest łatwy i smaczny.