Sposób przygotowania:
Pieczeń z mięsa mielonego z jajkiemPrzygotowanie warzyw:
Ugotowaną marchewkę należy zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a cebulę i czosnek drobno posiekać.
Masa mięsna:
Wszystkie składniki masy dokładnie połączyć i doprawić do smaku.
Masę mięsną podzielić na 2 równe części.
Przed pieczeniem:
W formie wysłanej papierem do pieczenia należy równomiernie umieścić 1/2 masy mięsnej.
Wzdłuż mięsa zrobić niewielkie wgłębienia i w nie włożyć (jedno za drugim) ugotowane jajka.
Jajka przykryć resztą masy.
Wierzch pieczeni wyrównać.
Pieczenie:
Pieczeń wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.
SylaUla
Di bloguje
SylaUla napisał(a):
zbysiowa