Sposób przygotowania:
Sernik z pomarańczą i galaretką
Do miski włożyć twaróg, serek homogenizowany i żółtka. Całość dokładnie zmiksować dodając cukier, kasze manną, proszek do pieczenia oraz aromat. Białka ubić na sztywną piane, ze szczyptą soli. Delikatnie połączyć z masą serową.
Ciasto przełożyć do formy o średnicy 25 cm, włożonej papierem do pieczenia.
Pomarańcze obrać i rozłożyć na plasterki, poukładać na wierzchu ciasta. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 -50 minut (do suchego patyczka).
Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu. Sernik po upieczeniu ostudzić lecz nie wyjmować z foremki.
Ostudzony sernik zalać tężejąca galaretką. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Ciasto przełożyć do formy o średnicy 25 cm, włożonej papierem do pieczenia.
Pomarańcze obrać i rozłożyć na plasterki, poukładać na wierzchu ciasta. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 -50 minut (do suchego patyczka).
Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu. Sernik po upieczeniu ostudzić lecz nie wyjmować z foremki.
Ostudzony sernik zalać tężejąca galaretką. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
gusia1000
BozenaMatuszczyk