Sposób przygotowania:
Sernik z truskawkami
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito, dodać cukier wanilinowy i wymieszać. Następnie dodać żółtka, margarynę oraz cukier i zagnieść dosyć wolne ciasto. 2/3 ciasta wyłożyć na wysmarowaną blachę, a resztę włożyć do zamrażalnika.
SER Margarynę z cukrem utrzeć na puszystą masę. Następnie dodać ser oraz jajko i dalej ucierać. Pod koniec wsypać budynie i dokładnie wszystko razem połączyć i wylać na ciasto. Na masę serową wykładamy truskawki. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier. Wyłożyć na truskawki.
Ciasto wyciągnąć z zamrażalnika i zetrzeć na tarce na pianie. Piec około 1 godziny w 180 st. Zimny posypać cukrem pudrem.
SER Margarynę z cukrem utrzeć na puszystą masę. Następnie dodać ser oraz jajko i dalej ucierać. Pod koniec wsypać budynie i dokładnie wszystko razem połączyć i wylać na ciasto. Na masę serową wykładamy truskawki. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier. Wyłożyć na truskawki.
Ciasto wyciągnąć z zamrażalnika i zetrzeć na tarce na pianie. Piec około 1 godziny w 180 st. Zimny posypać cukrem pudrem.