Sposób przygotowania:
Sernik ciasteczkowo-kawowy
Spód: do rozdrabniacza wrzucić ciastka korzenne i połamaną mleczną czekoladę, zmiksować na okruchy. Dodać roztopione masło i wymieszać. Wyłożyć do formy (średnica 23 cm) wyścielonej papierem. Wyrównać. Schłodzić.
Masa serowa: ciasteczka zmielić. Wsypać do miski. Dodać kawę, likier i śmietankę. Wymieszać. Wsypać cukier, mąkę i wbić jajka. Zmiksować na gładki krem. Na koniec dodać twaróg, wymieszać.
Przelać do tortownicy (owiniętej od spodu folią aluminiową). Wstawić do piekarnika, wlać wrzątek i piec w kąpieli wodnej: 15 minut w 180 stopniach, 45 minut w 110 stopniach.
Wystudzić i schłodzić przez noc w lodówce.
Masa serowa: ciasteczka zmielić. Wsypać do miski. Dodać kawę, likier i śmietankę. Wymieszać. Wsypać cukier, mąkę i wbić jajka. Zmiksować na gładki krem. Na koniec dodać twaróg, wymieszać.
Przelać do tortownicy (owiniętej od spodu folią aluminiową). Wstawić do piekarnika, wlać wrzątek i piec w kąpieli wodnej: 15 minut w 180 stopniach, 45 minut w 110 stopniach.
Wystudzić i schłodzić przez noc w lodówce.
iziona
Alex_M
dzięki :)
marietta