Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Melba - sernik z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Melba to sernik na zimno na jasnym biszkopcie z świeżymi truskawkami zalanymi truskawkową galaretką.

Melba - sernik z truskawkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Melba - sernik z truskawkami

 

  • Biszkopt jasny:
  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

 

Sposób przygotowania:

Melba - sernik z truskawkami
Biszkopt jasny: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem nadal ubijając dodać żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 20 minut w temp 180 stopni. Sernik: Mleko zagotować. Kwaśne mleko rozmieszać z jajkami i wlać do gotującego się słodkiego mleka. Całość zagotować cały czas mieszając aby się nie przypaliło. Następnie odcedzić powstały twarożek i ostudzić. Ostygnięty serek zmielić. Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać twarożek i wiórki kokosowe.Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać twarożek i wiórki kokosowe. Schłodzić w lodówce.
Melba - sernik z truskawkami
Kwaśne mleko rozmieszać z jajkami i wlać do gotującego się słodkiego mleka.
Melba - sernik z truskawkami
Odcedzić powstały twarożek i ostudzić
Melba - sernik z truskawkami
Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać twarożek i wiórki kokosowe
Melba - sernik z truskawkami
Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać twarożek i wiórki kokosowe