Sposób przygotowania:
Sernik z truskawkami Eli
Wszystkie składniki ciasta zagnieść.Jedną trzecią ciasta zawinąć w folię aluminiową i włożyć do zamrażalnika.Resztą ciasta wylepić dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Truskawki umyć,odsączyć i usunąć szypułki.Ser zmielić w maszynce z sitkiem z drobnymi oczkami.Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę.Dodać jajka i jeszcze chwilę ucierać.Do masy serowej dodać budynie i wymieszać.Masę serową wyłożyć na ciasto.Na serze ułożyć truskawki.Większe przekroić na pół i ułożyć przecięciem do góry.Białka ubić z cukrem i mąką ziemniaczaną.Ubite białka wyłożyć na truskawki.Na wierzch zetrzeć na tarce z dużymi oczkami ciasto wyjęte z zamrażalki.Piec około 70 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C.Smacznego!
haniakson
elzbieta8960
Natala1210