Sposób przygotowania:
Sernik z truskawkami z syropu na spodzie pierników
Składniki o temperaturze pokojowej= do miski dodać jajka, cukier, cukier wanilinowy i mikserem utrzeć do spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach.
Do masy jajecznej dodać twaróg, śmietankowy (nie trzeba mielić), jogurt gęsty, budyń waniliowy, tartą bułkę i mikserem tylko połączyć składniki, bez długiego ucierania. Następnie dodać truskawki z syropu i podczas miksowania rozdrobnią się w masie serowej.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć ciastka pierniczki, wylać sernik, wygładzić wierzch.
Piec w nagrzanym na 200C piekarniku, grzanie góra/dół około 50 minut, następnie na termoobiegu na 160C piec z 12 minut, do suchego patyczka, w formie sernik wystudzić. Przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Do masy jajecznej dodać twaróg, śmietankowy (nie trzeba mielić), jogurt gęsty, budyń waniliowy, tartą bułkę i mikserem tylko połączyć składniki, bez długiego ucierania. Następnie dodać truskawki z syropu i podczas miksowania rozdrobnią się w masie serowej.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć ciastka pierniczki, wylać sernik, wygładzić wierzch.
Piec w nagrzanym na 200C piekarniku, grzanie góra/dół około 50 minut, następnie na termoobiegu na 160C piec z 12 minut, do suchego patyczka, w formie sernik wystudzić. Przed podaniem posypać pudrem cukrem.