Sposób przygotowania:
Gotowany sernik z truskawkami
Do garnka wkładamy pokrojone masło, ser twarogowy, cukier oraz wbijamy jajka. Wstawiamy na mały gaz i zagotowujemy-mieszamy, aż masa na sernik zrobi się gładka. Budynie rozpuszczamy w mleku i wlewamy do masy sernikowej która lekko się gotuje. Mieszamy i gotujemy, aż masa zrobi się gęsta,. Wtedy zdejmujemy z ognia i odstawiamy do przestudzenia. Blaszkę wykładamy folią lub papierem do pieczenia i na dnie układamy ciasteczka. Na ciastka wykładamy masę sernikową, wyrównujemy. Odstawiamy a potem wstawiamy do lodówki.
Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 3 szkl gorącej wody i odstawiamy. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na grube plastry. Układamy owoce na ostudzonym serniku i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy ciasto do lodówki do stężenia.
Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 3 szkl gorącej wody i odstawiamy. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na grube plastry. Układamy owoce na ostudzonym serniku i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy ciasto do lodówki do stężenia.