Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Sernik ze skórka pomarańczową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczny i sprawdzony przepis na sernik

Sernik ze skórka pomarańczową

Składniki:

Sernik ze skórka pomarańczową

 

  • 1,5 kg twarogu półtłustego
  • 5 żółtek
  • Budyń waniliowy
  • 2 szklanki cukru
  • 0,5 szklanki skórki pomaranczowej
  • Paski ciasta:
  • 10 dkg margaryny
  • 1 szklanka mąki
  • 4 łyżki cukru pudru

 

Sposób przygotowania:

Sernik ze skórka pomarańczową
Twaróg zmielić. Utrzeć mikserem aż będzie puszysty. Dodać żółtka cały czas ucierając- po jednym. Następnie wsypac cukier i budyń waniliowy. Wszystko razem zmiksować. Dodac skórkę i wymieszać. Margarynę, makę i cukier puder zarobić na ciasto. Rozwałkować i pociąć na paski. Ser wylać do brytfanki,a na nim ułożyć paski ciasta. Piec przez około półtorej godziny, pod koniec piekarnik można przełączyć na sam spód, aby ciasto się nie spiekło, a ser od spodu się dopiekł.